Akut hjälp
Akut hjälp
Här finns telefonnummer i alfabetisk ordning som du kan ringa till om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.
BRIS, barnens hjälptelefon
BRIS, Barnens hjälptelefon
Till BRIS kan du ringa om du vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Rädda Barnens nationella stödtelefon - Orostelefonen om radikalisering
Ring och prata med Orostelefonen om radikalisering om du är bekymrad för någon i din närhet som uttrycker hatiska, våldsamma eller extrema åsikter. Vi finns till för dig som är barn, förälder eller annan omsorgsperson. Vi som svarar i telefonen har lång erfarenhet av att stödja och hjälpa människor i svåra samtal.
Samtalen är gratis och du som ringer får vara anonym. Vi erbjuder även stöd på andra språk. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att ringa, så berättar vi mer. Du kan också skicka e-post till oss på orostelefonen@rb.se – tänk på att din e-postadress kan avslöja ditt namn.
Telefonnummer: 020-100 200
Öppettider helgfria måndagar 12.00-18:00 och torsdagar 9:00-13:00.
Läs mer om Orostelefonen: Orostelefonen om radikalisering.
Brottsofferjouren
Brottsofferjouren
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill och få stöd och information. Öppet måndag-torsdag 09:00-19:00 och fredagar 09:00-16:00.
Krisinformation
Krisinformation
Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga till allmänheten före, under och efter en stor händelse eller kris.
Kvinnorfridslinjen
Kvinnofridslinjen
Kvinnorfridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för våld, hot eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Kvinnorfridslinjen är öppen dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Polisen, i lägen då det inte är nödfall
Polisen, i lägen då det inte är nödfall
Polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet.
Om du befinner dig utomlands och vill ringa polisen så ringer du 0046-77-114 14.
Psykiatriska akutmottaningen för barn och unga
Psykiatrisk akutmottagning för barn och unga
Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till landstinget och avdelning 40 på Universitetssjukhuset i Linköping. De har öppet dygnet runt.
Psykiatriska akutmottaningen för vuxna
Psykiatrisk akutmottagning för vuxna
Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till landstinget och Universitetssjukhuset i Linköping ingång 31. De har öppet dygnet runt.
Sjukvårdsrådgivningen
Sjukvårdsrådgivningen
Vid sjukdom som inte är akut eller livshotande går det att vända sig till sjukvårdsrådgivningen. Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning exempelvis akutmottagning eller jourcentral när så behövs. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
Socialjour
Socialjour
Socialjouren för Ydre kommun är Höglandets socialjour och nås genom SOS Alarm utanför kontorstid och om ärendet är akut. Detta gäller även helger och röda dagar.
Höglandets socialjour handlägger ärenden som rör socialtjänstens individ- och familjeomsorg utanför ordinarie kontorstid. Är ärendet akut och handlar om exempelvis våld, missbruk, övergrepp eller om det finns misstanke att någon annan far illa, akut behov av ekonomiskt bistånd eller akut nattlogi ska kontakt med Höglandets socialjour tas.
SOS-alarm, vid akut nödsituation
SOS-alarm, vid akut nödsituatiuon
Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
Senast uppdaterad