Gå till innehåll

Krisinformation

Sök

Vad vill KOKO åstadkomma?

Vad vill KOKO åstadkomma?

Vi vill lära känna Ydre genom människorna som bor här. Vi kommer att ta oss runt i kommunen, söka upp både föreningar, förskolor, skolor och andra former av grupper, och bjuda in till lekfulla möten där vi gemensamt, genom dans och rörelse, undersöker Ydre som plats, säger Helena.

Det som kommer upp i dansmötet kommer leda oss vidare, både konstnärligt och geografiskt, fyller Katarina i och hon fortsätter, vi ser framför oss hur vi vaskar fram en slags koreografisk karta av Ydre - där Ydrebornas minnen, känslor och berättelser får ta plats genom dans.

Vad våra dansmöten resulterar i vet vi inte ännu eftersom det är något vi kommer fram till gemensamt med de människor vi möter, säger Helena och fortsätter, men det kan komma att handla om alla möjliga uttryck som föreställningar, flashmobs, dansfilm och hörlursdansverk.

På frågan om vad DUG (Dans Utan Gränser) står för svarare de:

DUG handlar om att nå även de människor som inte brukar tänka om sig själva att de är dansare eller som kanske i vanliga fall inte ens tycker om att dansa. Det handlar om att vidga gränserna både för vad dans kan vara, och för vad vi tror om oss själva.

För att mötas har vi redan öppnat upp gränserna mellan oss. Vi går in i ett gemensamt ingemans- eller allemansland, där något nytt kan uppstå, något som vi inte kunde förutse eller kanske ens föreställa oss.

Under KOKO YDRE:s första tid kommer de hälsa på i olika verksamheter, ha annonserade öppna dansträffar, anordna feriedansjobb för unga, samt spontant dyka upp på olika platser runtom i kommunen.

KOKO YDRE är ett samarbete mellan Helena Lambert & Katarina Rosén, Dans i Öst och Ydre kommun. Projektet finansieras av Region Östergötland och Ydre kommun.

Senast uppdaterad