Gå till innehåll
Sök

Aktuella projekt

Bild Asby brygga

Asby udde

Sedan december 2022 är nätet i full drift med 325 anslutningar. Vill du ansluta din fastighet till nätet kommer det vara möjligt när projektet är avslutat, under senare delen av 2023.

Barn kastar basketboll vid Hestraskolan

hestra tätort

Fiber har installerats på 43 nya adresser. Innan projektet avslutas sommaren 2023 återstår att gräva fram ett spridningsnät och anslutningspunkter.

Bild med maskrosfält

österbymo-svinhult

Under 2022-2024 bygger Ydre kommun ut det befintliga fibernätet från Österbymo till den norra delen av Svinhults kyrkby.

Bredbandsstöd

Under 2021 sökte Ydre kommun EU-finansierat bredbandsstöd för fem olika projekt. Ett av dessa, utbyggnad av fibernät sträckan Österbymo-Svinhult, beviljades stöd. Under 2022 sökte Ydre kommun bredbandsstöd för två olika projekt, men tyvärr beviljades inget av dem stöd.

Även för 2023 kommer det finnas möjlighet att söka bredbandsstöd. Konkurrensen om stödpengarna är hård men Ydre kommun kommer göra en ansökan även 2023.

Genom årens lopp har det funnits flera olika varianter av bidrag för fiberutbyggnad, så kallat bredbandsstöd. Sedan 2020 är det Post- och telestyrelsen som ansvarar för bredbandsstöden i Sverige. Med bredbandsstödet följer flera krav som ska uppfyllas.

Senast uppdaterad