Gå till innehåll

Krisinformation

Sök

IFK Österbymo - Bulevallen

Om föreningen

Föreningens ledord och vision är ”En bra social verksamhet med idrott som grund”. Alla ska vara välkomna och trivas på vår anläggning och i våra aktiviteter. Vår verksamhetsidé är att arrangera träningar och tävlingar för barn, ungdomar och seniorer inom idrotterna fotboll, innebandy, löpning, simning och triathlon. Föreningen arrangerar årligen Mo-marken samt Jätten Bule-löpet.

Vår anläggning

Bulevallen är hjärtat i föreningen, det är här som huvudparten av våra aktiviteter utförs. Anläggningen består av klubbstuga, två gräsplaner samt en konstgräsplan. Konstgräsplanen är försedd med belysning vilket medger fotbollsspel året om. Utöver Bulevallen är IFK Österbymo även tillsammans med Ydre Kommun ansvariga för el-ljusspåret, Bulespåret, en 2,4 km kuperad bana runt vår anläggning. Vintertid anläggs skidspår på Bulespåret.

Våra aktiviteter

Fotboll
Fotboll är den största sektionen i föreningen. Ungdomssektionen består av sex lag i olika åldersgrupper. Vi har många aktiva och engagerade ungdomsledare. Föreningen genomför utbildningar för ledare och domare bland annat.
Seniorsektionen utgörs av ett representationslag samt ett B-lag för herrar.

F.R.I- sportarna
F.R.I-sportarna är en sektion i föreningen för löpning, simning, cykling, triathlon och längdskidor. Namnet syftar på tre ideal som varje F.R.I-sportare eftersträvar.

  • Fortis (raskare)
  • Robustus (starkare)
  • Integer (sundare)

Föreningen arrangerar träningar året om och årligen även tävlingar så som Jätten Bule-löpet samt en deltävling i Höglandets Triathlon Cup.
F.R.I-sportarna deltar under året i en rad andra tävlingar under IFK-flagg. Värt att lyfta är att IFK Österbymo år 2022 hade en deltagare i VM i IronMan i Kona, Hawaii.

Innebandy
Nyuppstartad sektion av föreningen. Erbjuder barn i yngre åldrar möjlighet att prova på sporten.

Mo-marken
Traditionell marknad som föreningen årligen anordnar första lördagen i juli i centrala delarna av Österbymo. Utöver knallar så brukar Ydre-företag, föreningar, försäljning av Halva Potten-lotter, musikunderhållning, veterantraktorer, brandkåren och mat-och fikaservering erbjudas. På kvällen brukaren marknadsfest anordnas.

Jätten Bule-löpet
Första helgen i november anordnar föreningen Jätten Bule-löpet. Ett terränglopp med en lång historia. Löpartävlingen firade 2019 50 år och under pandemiåren gick loppet som öppet spår utan tidmätning. År 2022 har evenemanget åter kunnat arrangerats och Ydre-skogarna har på nytt fyllts av
löpglada ben. Löparfesten lockar många deltagare. Distanserna är allt från KnatteBule för de allra minsta, 2,4 km för barn 4-12 år samt 5 km och 10 km i löpning eller gång i utmanade terräng. En folkfest i höstskrud utlovas.

IFK Österbymo
IFK Österbymo2
IFKÖsterbymo3
IFKÖsterbymo
Ikon hus
Ikon av en platsmarkering
Ikon för snabel-a