Hem

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sjukresor

Sjukresa inom Ydre Kommun

Om du av medicinska skäl eller på grund av funktionsnedsättning inte själv kan ta dig till vården kan du boka en sjukresa. Beställ sjukresa via Taxi Boo, 0140-31 14 14.

Beställ din resa i god tid före avfärd - en planerad sjukresa beställs senast kl. 16.00 dagen före. Resorna utförs alla tider på dygnet och sker med taxi, minibuss eller liknande. Oftast reser du tillsammans med andra eftersom sjukresorna samordnas med färdtjänsten.

Vid beställningen uppger du ditt födelsenummer och att det gäller just en sjukresa. Meddela om du har med en följeslagare/ledsagare eller om du behöver hjälp att ta dig från bostaden till fordonet.

Resan betalas med kort eller kontanter direkt till föraren.

Följeslagare reser gratis om intyg från vårdgivare finns. Högkostnadsskyddet gör att du under varje 12-månadersperiod bara behöver betala för 22 enkelresor. Om du vill använda högkostnadsskyddet behöver du själv meddela beställningscentralen när du ringer och beställer din sjukresa.

Sjukresa inom Östergötland, samt till Eksjö

Beställ sjukresa via Östgötatrafikens beställningscentral 0771-71 10 20, senast kl. 16.00 dagen före.

Region Östergötlands regler för sjukresor gäller även boende i Ydre kommun som gör sjukresor till Höglandssjukhuset i Eksjö.

Tänk på att patienter som är folkbokförda i Ydre kommun och som remitteras vidare från Höglandssjukhuset till annan vård inom Region Jönköping inte har rätt till varken sjukresa eller sjukreseersättning.

Senaste publiceringsdatum: 2020-05-28

Adress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Telefon: 0381-66 12 00
E-post: ydre.kommun@ydre.se

Organisationsnummer: 212000-0381
Faktureringsadress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Om webbplatsen