Hem

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stödfamilj, kontaktfamilj

Som stödfamilj eller kontaktfamilj är ni ett uppskattat stöd för många barn och deras föräldrar. Ni blir ofta viktiga personer i barnets liv och fungerar som extrafamilj för barnet.

Vad är en stödfamilj eller kontaktfamilj?

En stöd- eller kontaktfamilj tar emot ett barn en eller flera helger i månaden. Orsaken till att ett barn behöver en extrafamilj varierar. Det kan exempelvis handla om att barnet behöver miljöombyte eller att föräldrarna behöver avlastning.
Barn från tre år kan få stöd av en stöd- eller kontaktfamilj. Vanligtvis rör det sig om några års tid. Stödet är alltid en frivillig hjälp och de flesta föräldrar har själva vänt sig till socialförvaltningen och ansökt att få extra stöd.

Vad är skillnaden?

Kontaktfamiljer tar emot barn som behöver extra socialt stöd. Stödfamiljer tar emot barn med funktionsnedsättning. Det kan vara såväl psykisk som fysisk funktionsnedsättning.

Hur blir man stödfamilj eller kontaktfamilj?

Du kan ringa och prata med en socialsekreterare på Socialkontoret om du är intresserad. Efter du har pratat med oss så går vi vidare och gör en utredning om din familj. Utredningen innebär hembesök, intervjuer, olika registerkontroller och referenser.

Vilket stöd får stödfamilj eller kontaktfamilj?

När ni åtar er ett uppdrag som stöd eller kontaktfamilj får ni en kontakt på Socialkontoret om det uppstår frågor eller funderingar. En stödfamilj eller kontaktfamilj får även en ekonomisk ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning.

Har du frågor besvaras dem av Socialkontoret.

Varmt väkommen med din ansökan!

Senaste publiceringsdatum: 2017-09-15

Adress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Telefon: 0381-66 12 00
E-post: ydre.kommun@ydre.se

Organisationsnummer: 212000-0381
Faktureringsadress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Om webbplatsen