Hem

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktperson

Det finns barn och vuxna som behöver en kontaktperson att träffa på sin fritid. Det du behöver göra är att umgås och finnas till för personen. Det kan handla om att ta en fika, gå en promenad eller något annat som ni är intresserade av. För många ungdomar innebär det också att få en förebild.

Vad är en kontaktperson?

Kontaktpersonen fungerar som en vän och medmänniska till en ungdom eller vuxen. Ni träffas regelbundet. Genom att göra saker ihop bygger ni upp en relation. Du blir en person att vända sig till. Uppdraget innebär både personliga träffaroch telefonkontakt där emellan. En överrenskommelse görs i varje uppdrag om hur ofta man ska ha kontakt och när.

Kontaktperson vid funktionsnedsättning

En kontaktperson ska bidra till att minska social isolering och vara någon att göra aktiviteter med. Vanligtvis träffas man en gång i veckan och avsikten är att kontakten ska bli långvarig, om båda vill det.

Kontaktperson vid social problematik

Kontaktpersonen och ungdomen träffas vanligtvis en gång i veckan, oftast under en kortare tidsbestämd period. Ungdomen frågar ofta efter en person att prata med, som lyssnar på dem och dom de kan göra aktiviteter med.

Vem kan bli kontaktperson?

Som kontaktperson ska du ha intresse av att skapa en relation som varar en längre tid. För att bli kontaktperson krävs ingen särskild yrkeskompetens, men däremot ett stort engagemang och intresse för andra människor. Du måste ha tid att träffas regelbundet och finnas till för att lyssna. Man bör vara över 18 år, helst lite äldre, innan man kan få uppdrag som kontaktperson.

Vilket stöd får kontaktpersoner?

Som kontaktperson får du en socialsekreterare på Socialkontoret som du kan vända dig till vid frågor och funderingar. Som kontaktperson utgår ett arvode och omkonstnadsersättning.

Hur blir man kontaktperson?

Du kan ringa till Socialkontoret. Där får du prata med en socialsekreterare och anmäla ditt intresse. Efter det så får du komma på en intervju och vi gör olika registerkontroller.

Har du frågor besvaras dem av Socialkontoret.

Varmt väkommen med din ansökan!

Senaste publiceringsdatum: 2017-09-29

Adress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Telefon: 0381-66 12 00
E-post: ydre.kommun@ydre.se

Organisationsnummer: 212000-0381
Faktureringsadress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Om webbplatsen