Hem

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Akut hjälp

Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.

SOS-alarm, vid AKUT nödsituatiuon

112

Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Polisen - i lägen då det inte är nödfall

114 14

Polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet.
Om du befinner dig utomlands och vill ringa polisen så ringer du 0046-77-114 14.

Krisinformation

www.krisinformation.se

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga till allmänheten före, under och efter en stor händelse eller kris.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Socialjouren

112

Socialjouren för Ydre kommun nås genom SOS Alarm utanför kontorstid. Detta gäller även helger och röda dagar.

Sjukvårdsrådgivningen

1177

Vid sjukdom som inte är akut eller livshotande går det att vända sig till sjukvårdsrådgivningen. Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning exempelvis akutmottagning eller jourcentral när så behövs.  Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Psykiatrisk akutmottagning för barn och unga

010 - 103 11 40

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till landstinget och avdelning 40 på Universitetssjukhuset i Linköping. De har öppet dygnet runt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BRIS - Barnens hjälptelefon

116 111

Till BRIS kan du ringa om du vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Brottsofferjouren

013-10 44 00

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill och få stöd och information. Öppet måndag-torsdag 09:00-19:00 och fredagar 09:00-16:00.

Kvinnofridslinjen

020-50 50 50

Kvinnorfridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för våld, hot eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Kvinnorfridslinjen är öppen dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Senaste publiceringsdatum: 2021-10-27

Adress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Telefon: 0381-66 12 00
E-post: ydre.kommun@ydre.se

Organisationsnummer: 212000-0381
Faktureringsadress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Om webbplatsen