Hem

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Närtrafik

Närtrafik är en service för boende i och besökare till områden som inte har vanlig linjetrafik. Den kan beställas till och från alla adresser som har mer än 2 kilometer till närmaste hållplats och kör vardagar kl. 09.00-12.30 och 17.00–22.00 samt lördagar, söndagar och röda dagar kl. 09.00-17.00.

Så här beställer du

Ring vår beställningscentral på telefonnummer 0771- 71 10 20, senast två timmar innan du vill resa. Ju tidigare du ringer desto bättre kan vi planera resan. Du kan beställa resan upp till två veckor i förväg.

När vill du vara framme?

Eftersom din beställning samordnas med andra kan vi inte lova dig en exakt tid för avfärd. Ha med i beräkningen att den kan ändras med upp till 30 minuter. Säg till redan när du beställer om du har en tid att passa och behöver vara framme en viss tid.

Hit kan du åka

Östergötland är indelat i ett antal närtrafikområden där det finns en eller flera så kallade närtrafikhållplatser. De ligger antingen i en tätort, med service i form av livsmedelsbutik, vårdcentral med mera, eller så är det en hållplats i den vanliga linjetrafiken. Närtrafikområdena hittar du i vår interaktiva karta högst upp. Där ser du också till vilka hållplatser du kan resa från ett visst område.

När du i Reseplaneraren skriver in en adress som är i ett närtrafikområde visas vilka hållplatser du kan resa till och en länk till hur du beställer Närtrafik. Du kan även söka efter en adress i vår interaktiva karta. Välj först Närtrafik i kartmenyn.

Hur går resan till?

I närtrafiken reser du med mindre bussar eller taxibilar. Resorna samplaneras med annan beställningstrafik, vilket innebär att din resa kan ske tillsammans med någon som till exempel har färdtjänst.

Så betalar du

Som vuxen betalar du 45 kronor för din resa med närtrafiken. Ungdom och senior betalar 30 kronor. Eftersom taxibilarna inte har våra vanliga biljettmaskiner gäller inte reskassa eller periodbiljett, utan du betalar med vår app, kontant eller med kontokort. Om du ska resa vidare med den allmänna kollektivtrafiken behöver du lösa biljett på nytt för den resan.

Detta får du ta med

Om du vill ta med bagage eller husdjur meddelar du det när du beställer din resa. Reglerna är samma som i vår övriga trafik. Om du reser med barn som behöver sitta på bilkudde uppger du det vid beställningen. Behövs en bilbarnstol måste du själv ta med dig en sådan. Cykel kan inte tas med.

Läs mer om Närtrafiken

Senaste publiceringsdatum: 2021-03-24

Adress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Telefon: 0381-66 12 00
E-post: ydre.kommun@ydre.se

Organisationsnummer: 212000-0381
Faktureringsadress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Om webbplatsen