Hem

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Marie Hillman avslutar sin tjänst som kommunchef – Rekrytering av ny kommunchef påbörjad

Marie Hillman, slutar den 18 augusti sin tjänst som kommunchef och går vidare som kommunchef i Askersund. Det är en förlust för kommunen, men stabiliteten i kommunens chefsled gör att det både finns framtidstro och en trygghet i att arbetet kommer att fortsätta på den inslagna vägen.


Marie Hillman, tillträdde tjänsten som kommunchef i Ydre den 1 februari 2018. När Marie nu slutar sin tjänst är det en förlust, men Sven-Inge Karlsson, kommunstyrelsens ordförande, ser ändå positivt på framtiden.

”Stabiliteten i chefsleden gör att vi inte kommer att tappa fart i utvecklingsarbetet. En ny rekrytering är påbörjad med målet att kunna ta ett beslut i kommunstyrelsen den 14 oktober”, säger Sven-Inge.

Under tiden rekryteringen pågår kommer Charlotte Gremar Engdahl, barn- och utbildningschef i Ydre, arbeta som tillförordnad kommunchef. Hon ingår som barn- och utbildningschef i kommunledningsgruppen som bland annat arbetar med kommunens utvecklingsarbete.

”Charlotte har lång erfarenhet av ledningsarbete och att arbeta i en politiskt styrd organisation. Hon är en mycket omtyckt och kommunikativ ledare. Vi tror därför att Charlotte blir en utmärkt tillförordnad kommunchef”, fortsätter Sven-Inge.

”Ydre är en fantastisk kommun att jobba i men när möjligheten att bli kommunchef i Askersund dök upp kände jag att jag inte kunde missa det tillfället trots att tiden i Ydre inte blev så lång. I Ydre finns storheten i det lilla, en värme och en välkomnande miljö som gör det enkelt och roligt att jobba här! Det är något jag bär med mig nu när jag går vidare. Ydre kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat då jag framförallt sommartid tillbringar mycket av min fritid i vårt sommarhus på Asby udde, så Ydre kommer fortsatt vara en viktig del av mitt liv”, säger Marie.

Vi önskar Marie lycka till med hennes framtida utmaningar i Askersund!

Är du Ydre kommuns framtida kommunchef?

Läs hela rekryteringsannonsen och hur du ansöker genom att klicka HÄR.


Senaste publiceringsdatum: 2019-06-04

Adress: Ydre kommun, Torget 4, 570 60 Ydre
Telefon: 0381-66 12 00
E-post: ydre.kommun@ydre.se

Organisationsnummer: 212000-0381
Faktureringsadress: Ydre kommun, Torget 4, 570 60 Ydre
Om webbplatsen