Hem

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hushållningssällskapet belönar upphandling av närproducerat

Hushållningssällskapets pris för föredömlig insats för svensk produktion och nya affärsrelationer för lokala producenter.

Delas i år mellan Anna Lundstedt kostchef i Vadstena, Espen Rognstad kostchef i Ödeshög och Lovisa Andersson kostchef i Ydre kommun.

Motiveringen är:

Anna Lundstedt, Espen Rognstad och Lovisa Andersson har genom stor initiativ- och samarbetsförmåga etablerat kontakter med nya och mindre lokala leverantörer inför kommunernas livsmedelsupphandling. Anna, Espen och Lovisas handlingskraft och inställning har inspirerat andra kollegor och kommuner att formulera upphandlingsunderlag och arbetsformer till förmån för högre kvalitet på offentliga måltider, och därmed för svensk livsmedelsproduktion. Deras intresse och inställning att sätta gästen i centrum ger ett lösningsfokuserat arbete som är en förutsättning för att kommande upphandlingar ska fungera på lång sikt. Skolungdomar får nu möjlighet att lära mer om matens väg till tallriken och därmed få kunskap att göra medvetna val som blivande konsumenter. De äldre på serviceboenden får den måltidsupplevelse som ofta är höjdpunkten på dagen.

Motivering på diplomet:

”för att ha etablerat lokala leverantörer till kommunens kök, och stärkt måltidens betydelse för gästen”

Senaste publiceringsdatum: 2013-12-04

Adress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Telefon: 0381-66 12 00
E-post: ydre.kommun@ydre.se

Organisationsnummer: 212000-0381
Faktureringsadress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Om webbplatsen