Gå till innehåll

Krisinformation

Sök


Årets företagare med hjärta i Ydre hyllades

årets företagare 2022

Ydre Näringslivs ordförande Tomas Johansson samt kommunalrådet Elisabet Hagström och Malin Hansson från Ydre kommun uppvaktade och hyllade Årets Företagare i Ydre, Gustafssons Åkeri, som representerades av Viktor, Bo och Henrik Gustafsson.

Ydre Näringsliv har utsett Sture Gustafssons Åkeri AB till ”Årets Företagare i Ydre 2022”. Samtidigt passade NyföretagarCentrum på att lyfta fram Linda Thuresson som driver Studio Vackra Du som ”Årets Nyföretagare i Ydre”.

– Det känns riktigt bra. Jättekul att bli uppmärksammad i kommunen där vi är verksamma. Jag har vuxit upp med lastbilar och nu är vi tredje generationen som driver Gustafssons Åkeri. Det är jag och min kusin Henrik. Vi är mycket tacksamma att vi fått möjlighet att driva företaget vidare.

Det säger det framgångsrika företagets vd Viktor Gustafsson efter att Ydre Näringslivs omvalde ordförande, Tomas Johansson, läst den fina motiveringen och överräckt diplom och pris. Årets Företagare hyllades med applåder i samband med Ydre Näringslivs årsmöte och näringslivsfest på Nääs Gård på lördagskvällen. Ett 80-tal deltagare var på plats, minglade och hade tillsammans en riktigt trevlig kväll.

– Det uppskattas av det lokala näringslivet i Ydre att vi uppmärksammar företag på det här viset.

Gustafssons Åkeri har gjort en fantastisk resa de senaste åren och ökat omsättningen kraftigt. De är väl förtjänta av utmärkelsen, säger Tomas Johansson, och fortsätter:

– Jag vill också rikta ett särskilt tack till näringslivsföreningens största sponsor, Kinda-Ydre Sparbank, som med bidraget på 100 000 kronor under föregående år hjälpt oss att förbättra förutsättningarna för företagande i Ydre. Vi har dessutom fått löfte om en lika stor summa i år.

Ydre Näringsliv är en lokal förening för företagare inom Ydre kommun och har nu vuxit till 146 medlemmar, vilket är det högsta antalet sedan starten 2004. Föreningen jobbar för att stärka samarbetet mellan Ydres företagare och aktivt marknadsföra Ydres företagare.

Näringslivsfestens mest uppmärksammade företag – Gustafssons Åkeri AB – är ett familjeägt företag som grundades av Sture Gustafsson 1948 och har sitt säte i Österbymo. Idag ägs och drivs det av Åke och Bo samt deras söner Henrik och Viktor. Företagets kunder är till största delen de stora skogsbolagen.

Motivering till Årets Företagare i Ydre, Gustafssons Åkeri AB

”Företaget är mycket måna om att skapa en god arbetsmiljö där de anställda får vara delaktiga i verksamheten. Detta gör att det är en arbetsplats med hög trivsel. Företagets motto är att utföra sitt uppdrag på bästa möjliga sätt inom de lagar och förordningar som finns i branschen. Utöver ägarna har företaget idag 20-talet anställda. Ägarna är själva mycket arbetsamma, noggranna, drivna, och brinner för sitt företagande. Företaget har varit verksamt sedan 1948 och drivs nu framgångsrikt i tredje generation med en positiv utveckling över åren.”


Årets nyföretagare:
Studio vackra du - Linda Thuresson

nyföretagare 2022

Linda Thuresson (i mitten) driver Studio Vackra Du och utsågs till Årets Nyföretagare i Ydre. Hon flankeras av Anna Hjertstedt Leijon och Eva Torell från NyföretagarCentrum Mellersta Östergötland.

NyföretagarCentrum Mellersta Östergötland deltog i arrangemanget och delade för första gången ut pris till Årets nyföretagare i Ydre. Det gick till Linda Thuresson som driver Studio Vackra Du.

– Det har verkligen varit en resa för mig att starta företag, dessutom mitt under pandemin. Men jag har aldrig ångrat det. Livet är för kort för att stå och stampa. Jag har varit med om så roliga saker under den här uppstarten. Bara kör, säger jag till alla som funderar på att starta företag, uppmanar Linda Thuresson.

Motivering till Årets Nyföretagare i Ydre, Linda Thuresson som driver Studio Vackra Du

”Årets Nyföretagare i Ydre har ihärdigt och målmedvetet utvecklat sitt företag från bisyssla till den heltidsverksamhet det är idag. Långa dagar med studier parallellt med anställning har resulterat i inte mindre än två salonger på olika orter. Företaget har utvecklats hand i hand med Nyföretagarcentrum; från rådgivning, seminarier och nätverksträffar till att vara adept i vårt mentorprogram. Den väg som statistiken visar är hjälpsamt i ett företags utveckling och framgång. Hälsa, skönhet och välbefinnande med ekologiskt fokus är nyckelorden för Årets Nyföretagare i Ydre.”

Bild och text: Stefan Holgersson

Senast uppdaterad