Gå till innehåll

Krisinformation

Sök

Röda korset "KUPAN"

”Kupan” drivs av föreningen Röda Korset i Ydre. Ydreföreningen/kretsen startade redan 1917 och har alltså funnits i kommunen i dryga 100 år. I alla år har föreningen samlat pengar/förnödenheter för att
förmedla till behövande vare sig det har varit lokalt eller i andra delar av världen.

”Kupan” är dryga 20 år och startade en gång i Asby. Second handaffären är förutom en diverse affär med låga priser, fyndarhörna för allt möjligt också en plats där Ydreborna bidrar till att mycket blir återvunnit. Här blir också det opretentiösa kaffebordet en given mötesplats för den som vill prata bort en stund eller vänta in en buss/färdtjänst.

”Kupan” drivs from mars 2024 enbart av frivilliga och har öppet 4 dagar i veckan (ibland får vi stänga pga sjukdom). Öppet tiderna är onsdag, torsdag och fredag 14-18 och lördagar 10-14. Då kan man också lämna in det man själv vill skänka.

Vi välkomnar allt (ett släp med möbler i taget pga utrymmesskäl) som är helt och rent. Meningen är ju att vi i princip skall kunna sälja det direkt till någon annan. Vi har återvinningsperspektiv tydligt men om saker och ting har gjort sitt så blir det inte möjligt sälja.

Den som skulle vara intresserad av frivillighetsarbete/medlemskap i Röda Korset är välkomna att höra av sig 0381-60626.

VÄLKOMNA!

paket
grännaglass
knäckebröd
Lax
Ikon hus
Ikon av en platsmarkering
Ikon av en telefon