Hem

Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

 Ytterligare ett steg mot ett öppet fibernät

Kommunerna Vadstena, Ödeshög, Boxholm och Ydre förvärvade i början av året VÖKBY Bredband AB med avsikten att på sikt skapa ett öppet nät som ska ge kommuninvånarna större valfrihet och ett bredare tjänsteutbud. Nu tas ytterligare ett steg i den riktningen då telekombolaget AB Sappa från och med 1 oktober tar över rollen som tjänsteleverantör från VÖKBY Bredband AB.

Invånarna i VÖKBY Bredband AB:s ägarkommuner har länge efterfrågat större valfrihet i tjänsteutbudet och nu tas ytterligare ett steg mot att skapa ett öppet nät som tillåter att invånarna kan köpa bredbandstjänster av den leverantör de själva önskar. Från den 1 oktober överlåter VÖKBY Bredband AB kundavtalet till telekombolaget AB Sappa, som därmed kommer att vara leverantör av bredband, TV och telefoni i Ydre kommun.

Tidigare har VÖKBY Bredband AB både varit kommunikationsoperatör och tjänsteleverantör i kommunens fibernät. I arbetet med att öppna upp fibernätet för fler tjänsteleverantörer har VÖKBY Bredband AB nu valt att lämna sin roll som tjänsteleverantör till Sappa. Arbetet med ett öppet fibernät kommer sannolikt bli färdigt någon gång under våren 2021 och då kommer kommunens invånare ha möjlighet att välja bland flera tjänsteleverantörer.

För frågor som rör kundservice hänvisas till Sappa, enligt separat information som gått ut till alla anslutna bredbandskunder.

Till informationen från VÖKBY och Sappa.


Senaste publiceringsdatum: 2020-12-10

Adress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Telefon: 0381-66 12 00
E-post: ydre.kommun@ydre.se

Organisationsnummer: 212000-0381
Faktureringsadress: Ydre kommun, Torget 4, 573 74 Ydre
Om webbplatsen