Aktuellt

Allting går att sälja - även kyla och is

ÖstgötaDagarna och Visit Östergötland i samarbete med Östgötamat bjuder in till en inspirerande och lärorik dag om produktutveckling och försäljning inom besöksnäringen med den uppskattade föreläsaren Cecilia Malmström Hed.

Välkommen till Stiftsgården Vårdnäs den 26 november kl 9-16. Läs mer i inbjudan härPDF.

En annorlunda föreläsning om att vara annorlunda

Föreläsningen "I dina ögon" med Thomas Nybom är en pappas berättelse om när orken tar slut i väntan på hjälp.

Thomas Nybom har arbetat 20 år för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). När han fick en dotter började han tidigt se ett annorlunda beteende hos henne. De sökte hjälp men det var svårt att finna rätt stöd. Föreläsningen handlar om att vända svåra erfarenheter till något konstruktivt. Thomas Nybom dotter Shara deltar under del av föreläsningen. Läs mer härPDF.

På gång inom Almi

Almi Östergötland informerar om vad som är på gång inom deras verksamhet. Läs nyhetsbrevet här.

Nyheter om stöd från Landsbygdsprogrammet

Landsbygdsnätverket informerar om att den 3 september öppnar den nya e-tjänsten hos Jordbruksverket för ansökan om företags- och projektstöd. Det svenska landsbygdsprogrammet är formellt ännu inte godkänt av EU-kommissionen men man börjar ändå ta in ansökningar.

Mer information från Landsbygdsnätverket finns här.

Inventering av transportbehov vid evenemang

Behovet av persontransporter vid evenemang inom besöksnäringen har kartlagts som ett uppdrag inom Ydre Pilotkommun för serviceutveckling. Arbetet har utförts som examensarbete av Mikaela Johansson vid YH-utbildningen Hållbar Kulturturism och Marknadsföring vid Campus Lidköping.

Rapporten Inventering av transportbehov och nya möjligheter finns härPDF.

Företagsjouren på plats i Östergötland

Företagsjouren är en neutral samtalspartner med tystnadsplikt och sekretess som finns till för företag i svårigheter. Att hjälpa företagare och rädda arbetstillfällen är verksamhetens syfte. Du som är företagare och som vill ha hjälp från Företagsjouren kan ta kontakt direkt eller via kommunens näringslivshandläggare. Företagsjouren kommer att drivas i Östergötland under 2014 och finansieras via flera offentliga organisationer, bland annat Tillväxtverket och Östsam.

Mer information om Företagsjouren finns här.

Nyföretagarcentrum Ydre öppnar i Österbymo

Under 2014 testar vi att ha Nyföretagarcentrum i Ydre. Tack vare Tillväxtverket och satsningen på Ydre pilotkommun för serviceutveckling kan vi finnas på plats i Ydre under Nyföretagarcentrum Linköpings paraply. Nyföretagarcentrum Ydre kommer att vara öppet på torsdagar, i kontorshotellet på Torget 1, i Österbymo. Nyföretagarrådgivare är Jenny Johansson, tidigare coach på Communicare och Tillväxt Östergötland. Jenny nås på telefon 070-382 63 66 och e-post jenny.johansson@nyforetagarcentrum.se

Läs mer på www.nyforetagarcentrum.se/ydre

Lokal att hyra i Ydre?

Har du eller ditt företag lokaler att hyra ut eller sälja? Det kan vara lokaler för handel, industri, kontor, lager eller andra företagsverksamheter. Eller är du i behov av lokaler eller mark för näringsverksamhet?

När vi får förfrågningar till kommunen om företagsetableringar och nystart av företag förmedlar vi gärna kontakter om lediga lokaler. Vi kan också lägga ut information om lediga lokaler här på vår hemsida.

Kontaktperson på Ydre kommun är Malin Gumaelius, näringslivshandläggare.

Ydre kommun på 68:e plats i Svenskt Näringslivs ranking 2014

Svenskt Näringsliv genomför varje år en företagarenkät där företagare får svara på frågor kring hur man upplever företagsklimatet i den egna kommunen. I rankingen ingår även en del statistik från SCB. I den senaste rankingen som publicerades den 6 maj 2014 var Ydres placering 68:e plats i landet (-30 sedan förra året). Sett ur ett länsperspektiv ligger Ydre kommun som nummer tre i Östergötland. Tillgång till kompetent arbetskraft var den variabel där Ydre kommun sjönk mest i jämförelse med förra årets ranking.

Se mer om rankingen här

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp